jak długo trzymaja się zrobione przez was tipsy?

Tu możesz zadać pytanie jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę ze stylizacją paznokci.

jak długo trzymaja się zrobione przez was tipsy?

Postprzez mojetipsy » 10 Lis 2009 18:34

mam takie pytanie-jak długo trzymają się zrobione przez was tipsy? bo jedna moja klientka nosiła je ponad 2,5 miesiąca, ale przeważnie odchodzą po 3 tyg. a robię na dobrej marce! nie wiem w czym problem, zły klej? amoze dlatego,że nie uzywam primera? starannie odtłuszczam paznokcie, powietrze nie dostaje się szybko pod żel, jednak odpadają po 3 tygodniach jak zrobić na prawde mocne i długo trzymające się tipsy? pomóżcie prosze!
mojetipsy

Dołączenie: 10 Lis 2009 17:53

Re: jak długo trzymaja się zrobione przez was tipsy?

Postprzez paulciaaa » 20 Lis 2009 10:19

szczerze powiem że nie znam rekordu wytrzymałości paznokci robionych przeze mnie bo klientki przychodzą zwylke co 4-5 tygodni ze względu na wkurzający odrost. Ale paznokcie są nienaruszone i trzymałyby się jeszcze. Ja sama robię sobie co ok 6 tygodni jak mi się znudzi wzorek ;) Dużo zależy od produktów na jakich pracujesz no i od przygotowania płytki, używasz primera i żelu bazowego??? Napisz coś więcej to sprubuję pomóc Pozdrawiam :)
paulciaaa

Dołączenie: 16 Lis 2009 18:43

Postprzez mojetipsy » 22 Lis 2009 22:46

nie używam primera, ale robię na marce,która w salonie bierze za tipsy 80zł bez ozdób. Powietrze nie podchodzi, ale po 3 tygodniach tipsy poprostu odpadają! Mam wrażenie ze to zły klej, bo na odtłuszczenie i zciągnięcue skórek blonek itp. kladę największy nacisk. Moze to wlasnie wina braku primera! 6 tygodni-marzę o takim wyniku, do tej pory tylko jedna klientka miala moje tipsy przez 2,5 miesiąca,ale jej się zawsze dlugo trzymają-taka plytka. Proszę,doradź,co mogę robic zle?
mojetipsy

Postprzez mojetipsy » 22 Lis 2009 22:48

dodam jeszcze,ze próbowalam różnych klejów,ale problem zawsze ten sam. A pod klej nie podchodzi powietrze podczas przyklejania-przynajmniej tak mi się wydaje, bo to mógłby byc kolejny powod. Moze podajcie jakies marki lepszych klejów,bądź żeli? Pozdrawiam
mojetipsy

Postprzez paulciaaa » 01 Gru 2009 08:43

Spróbuj robić z primerem, bo wtedy nie podchodzi powietrze od skórek (jeśli nie są zalane). Wątpię żeby to była wina klej jeśli dobrze przyklejasz. Tak jak mówiłam spróbuj żelu bazowego on też zwiększa przyczepność. A próbowałaś robić na formie??? Jeśli to wina kleju to na formie powinny się trzymać a jeśli brak primera to nawet na formie poodpadają. pozdrawiam :)
paulciaaa

Dołączenie: 16 Lis 2009 18:43

Postprzez margolcia211 » 04 Gru 2009 20:40

moje tipsy jak zrobilam to kobieta nosila 8tyg miala straszne odrosty ale ani jeden nie odpadl.a tak ogolnie jak robie to b b dlugo sie trzymaja nie mam reklamacji na tych samych tipsach jak nic sie nie dzieje to i po 2 miesiace nosza dziewczyny
margolcia211

Dołączenie: 04 Gru 2009 15:46

Postprzez amazonka » 28 Mar 2010 17:51

Zazwyczaj przychodza dziewczyny co 3 , 4 tygodnie. Choc mam klientke która przychodzi co 2 miesiące i gdyby nie to ze ma odrost to nic z nimi sie nie dzieje.
Awatar użytkownika
amazonka

Dołączenie: 17 Sty 2010 10:51
Miejscowość: Jawor

Postprzez jowka » 28 Mar 2010 21:32

pracuję z formą, ale mam tez kilka klientek "tipsowych", a paznokcie trzymaja sie od jednego setu do drugiego mniej więcej 4-5 tyg. Powiedz mi czy paznokcie, które robisz odpadaja tylko na wysokości przyklejonego tipsa czy wraz z żelem umieszczonym na naturalnej płytce? Nie wiem na jakiej marce pracujesz, ale nie wszystkie firmy wymagają użycia primera i żelu bazowego, wystarczy bardzo dokładne przygotowanie paznokci, a juz napewno nie stosujemy primera przed przyklejeniem tipsów dopiero po ich przyklejeniu i tylko na naturalną cześć paznokcia no chyba, że jest to np. bezkwasowy primer z NSI, ktorym mozna posmarować po tipsach
jowka

Dołączenie: 02 Lut 2010 19:55
Miejscowość: gubin

Postprzez princesnails » 25 Kwi 2010 10:38

Powiem szczerze, że do mnie klientki przychodzą co 4 tygodnie i paznokcie mają w stanie dobrym tzn duży odrost bez zapowietrzeń. Rzadko się zdarza, że przychodzi np. bez jednego paznokcia.
W sumie to wszystko zależy od przygotowania płytki i późniejszego zbudowania pazurka. :mrgreen:
princesnails

Dołączenie: 25 Kwi 2010 10:17

Postprzez zabciaw » 08 Cze 2010 17:48

Witam, to zależy od wielu czynników, także od twoich paznokci... ja miałam wiele tal problemy z paznokciami az trafiłam do salonu "INNA TY" w Bydgoszczy, i teraz mogę się cieszyć z noszenia paznokci... :D

Salon INNA TY wykonuje również przedłużanie włosów wszystkimi metodami w tym METODĄ LASEROWĄ!!!

Zapraszam na stronÄ™ www.przedluzanieizageszczaniewlosow.pl

Pozdrawiam
zabciaw

Dołączenie: 08 Cze 2010 17:30

Powróć do Początkujący

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość