Jak długo trzymają się Wasze tipsy?

Tu można pogadać o wszystkim co ma związek ze ... stylizacją paznokci.

Jak długo trzymają się Wasze tipsy?

Postprzez mojetipsy » 10 Lis 2009 18:32

mam takie pytanie-jak długo trzymają się zrobione przez was tipsy? bo jedna moja klientka nosiła je ponad 2,5 miesiąca, ale przeważnie odchodzą po 3 tyg. a robię na dobrej marce! nie wiem w czym problem, zły klej? amoze dlatego,że nie uzywam primera? starannie odtłuszczam paznokcie, powietrze nie dostaje się szybko pod żel, jednak odpadają po 3 tygodniach :cry: jak zrobić na prawde mocne i długo trzymające się tipsy? pomóżcie prosze! :(
mojetipsy

Dołączenie: 10 Lis 2009 17:53

Postprzez iza » 09 Gru 2009 14:56

Zależy dużo od kleju,ale najbardziej jak nakładasz warstwy żelu,nie mogą rozlewać się na skórki i muszą być dobrze utwardzone w lampie uv.Polecam żele jednofazowe przeźroczyste są gęste i bardzo dobrze się je rozprowadza.Pozdrawiam
iza

Dołączenie: 09 Gru 2009 14:51

Re: Jak długo trzymają się Wasze tipsy?

Postprzez Anecia B » 26 Gru 2009 13:24

Jeśli po 3 tyg odpadają tipsy to może to być wina kleju ale niekoniecznie. Zależy jak odpadają. Jeśli zaczynają się rozwarstwiać od strony wolnego brzegu paznokcia to można podejrzewać klej, ale jeśli nie to może po porostu dajesz za małą warstwę żelu i paznokcie są po prostu za słąbe i pękają przy byle uderzeniu. Spróbuj popracować na żelach 3 fazowych, spróbuj nawet nałożyć 3 warstwy budującego na początek szczególnie na linii stresu. Pamiętaj, że żel to nie lakier( sorki za uwagę ale jestem nowa i nie wiem jak bardzo jesteś zaawansowana) nie może być nałożony cienko. No i grunt to nie pozalewać skórek ale skoro mówisz, że nie podchodzą szybko powietrzem to sadzę, że to nie wina zalanych skórek tylko właśnie za małej warstwy budulca. Pozdrawiam :)
Anecia B

Dołączenie: 26 Gru 2009 10:29

Postprzez amazonka » 12 Kwi 2010 14:47

Miałam podobny problem. Okazało sie ze miałam zle przygotowana płytke. Teraz mam zwykła podreczna frezarkę i od tej pory nie pojawiaja się zadne problemy.
Awatar użytkownika
amazonka

Dołączenie: 17 Sty 2010 10:51
Miejscowość: Jawor

Postprzez monika20071 » 07 Lip 2010 15:45

Mi kiedyś też odpadały po 3 tyg. zmieniłam żel oraz klej i teraz jest spoko :)
czasami jest nawet problem ze ściągnięciem

Pozdrawiam :)
monika20071

Dołączenie: 07 Lip 2010 15:41

Powróć do O wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość